Koud dat het was op deze zaterdagmiddag afgelopen januari. 7 neefjes en nichtjes in de leeftijd tussen 10 en 17 jaar gaan op de foto als kado voor oma’s verjaardag.

Ik vergis mij altijd in de fotografie van een groepje pubers. Ik denk in eerste instantie; oh, appeltje-eitje, zo gedaan. Maar vooral de mannen gaan altijd lós. De neefjes vinden het zo ontzettend gezellig met elkaar dat je echt alle zeilen bij moet zetten om ze enigszins bij elkaar te houden om als groep te kunnen fotograferen. Of ze dan allemaal in de lens kijken, is dan nog de vraag…

Toch vind ik het fotograferen van deze leeftijd kinderen het aller leukst. De kunst is wat streng zijn maar ook een beetje meedollen. En vooral de ouders lekker in een strandpaviljoen achterlaten aan een warme chocolademelk.

Eigenlijk blijft het nooit bij fotografie van alleen de totale groep. Ik maak altijd losse portretjes van iedereen en de broers en zusjes samen of alle jongens en alle meisjes bij elkaar. Voor deze opdracht bleef het bij de vrolijke groep.

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring

© 2024 Bosma Fotografie