Een ondergewaardeerde tak van mijn werk als fotograaf is schoolfotografie. Onder het label www.sgoolfotografie.nl maak ik duizenden foto’s per seizoen. Ik heb juist mijn laatste school voor deze zomer afgerond.

Wij van Sgool doen het wel een beetje anders dan de reguliere schoolfotograaf. Zo maak ik veel foto’s, neem wat meer tijd per kind en het mag wel een beetje lossig en anders. Tussen de poses door fotograferen, dat is wat ik het liefst doe.

Nu zijn sommige kinderen geboren modellen en maak je vanzelf pure, losse foto’s. Maar vaak kijkt een kind je aan zo van, vertel maar, hoe moet ik gaan staan? Het ene kind wordt helemaal slap als je zegt, stel je je vader eens voor rennend op het strand in een klein roze bikinietje terwijl het andere kind rolt met zijn of haar ogen en denkt doe jij ff normaal….

Bij de hele kleintjes zet ik regelmatig 3 kindjes naast elkaar en geef ze het gevoel dat ze met z’n allen op de foto gaan. De aandacht is er ineens voor het groepje en dat kleintje staat daar niet meer alleen voor een wildvreemd mens. Het is zo verrassend leuk hoe dat middelste kindje ineens ontspant.

Maar ook een klein beteuterd meisje is schattig. Het hoeft allemaal niet altijd super blij. Ik zal nooit zeggen, laat je mooiste lach eens zien. Integendeel, vaak zeg ik lach eens niet. Er komt dan zo’n heel mooi, puur kindje tevoorschijn.

Tiba was wel heel makkelijk om te fotograferen en vond het vooral erg leuk. Dat zie je terug in de foto’s. Dit keer voor een marine blauwe achtergrond gefotografeerd.

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring

© 2024 Bosma Fotografie