Welkom op mijn eerste blog. Ik zal hier regelmatig wat belevenissen en tips lanceren over fotografie.

Best spannend om een blog te starten. Heel anders dan de tekst van je website, die staat er en hoeft niet zo snel vernieuwd te worden.

Vandaag over fotografie buiten met natuurlijk licht.

Joyce had een zakelijk portret nodig voor haar website. Ik fotografeerde haar aan de Ouderkerkerplas. Een prachtig stukje natuur aan de rand van de A9 tussen Amsterdam en Amstelveen. Het stikt er van de vlonders, strandjes en hoog ruisend riet.

We hadden mazzel want het licht was zo mooi, lekker diffuus met wat lichte wolkjes. Ik maak een portret het liefst met mijn Nikon 70-200 telelens met een groot diafragma voor een mooi scherp portret maar met een heleboel onscherpte in de achtergrond. Het geeft je model iets magisch en popt de camera in. Er is dan niets op de foto te zien wat je hoofdonderwerp afleidt. Mensen op de achtergrond worden wazige veegjes en het versterkt zelfs je beeld.

Ik vroeg Joyce haar hond mee te nemen. Senna, haar 9 maanden oude Bullmastiff fungeerde als een hulphondje en toverde als vanzelf een zachte, open en lachende Joyce tevoorschijn. Ik vond het een gouden combi en ik maakte deze opdracht velen malen makkelijker dan zonder hond!

Wat vinden jullie?

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring

© 2024 Bosma Fotografie