bar mitswa voorlezen Thora

Voor gemeente Amstelveen kreeg ik de opdracht een kunstenaar te fotograferen. Nou die was snel gevonden, mijn tweeling zusje Betty.

Het atelier van Betty ligt prachtig verscholen tussen het groen van haar idyllische tuinhuis op de tuinvereniging in Amstelveen.

Zij is steengoed in het schilderen van hondjes, goudglanzende makrelen op een kitscherig blauw bordje met citroenen, kaasjes, wapperende tafelkleden, portretjes en taartjes in een bakkersvitrine. Zo echt dat je er een hap van zou willen nemen.

Ooit ontfermde Bet zich over een jong haasje waar de tuinman mee aankwam nadat hij de moeder dood had gevonden. Zij voedde dat kleine beestje met de fles groot en hield het warm in de zak van haar hoody. Na een tijdje scharrelde dat haasje door haar keuken en lag te soezen op haar Marokkaanse kleed.

Dat was het begin van haar hazenschilderijen. Doekjes en paneeltjes in soorten en maten werden er gemaakt. Allemaal even leuk en je werd er zo hebberig van. Geschilderd op een stapel antieke borden, of op die mooie kelim. Zoiets aandoenlijks…

Het fotograferen van een kunstenaar in haar atelier is eigenlijk zo leuk. Je ziet alleen maar mooie beelden en geen ‘vuil’ in je kader, alles klopt.

Enfin, neem eens een kijkje op haar Instagram-account art-bettybosma

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring

© 2024 Bosma Fotografie